Ja çfarë ju pengon të bëni realitet ëndrrat tuaja

  • A.P /
  • 08 March 2023 - 15:45
Ja çfarë ju pengon të bëni realitet ëndrrat tuaja

Shikoni imazhin dhe zgjidh atë që të pëlqen më shumë. Zgjidh me zemër, pa menduar shumë. Figura e zgjedhur do të të zbulojë se çfarë të pengon të plotësosh dëshirat e tua.

N.1

Goditje që të frenon: Dëshira për të mbajtur gjithçka nën kontroll.

Si manifestohet: dhimbje, ankth, ndjenjë e lodhur. Shpesh njerëzit të zhgënjejnë dhe kjo ndodh sepse je shumë i përgjegjshëm dhe pret të njëjtën gjë prej tyre. Çdo gjë që nuk shkon sipas planit është shkak për ankth sepse të bën të ndihesh sikur nuk mund të kontrollosh atë që po ndodh.

Çfarë të bësh? Mësoni të punoni në një ekip ku çdo anëtar do të jetë përgjegjës për një fushë të caktuar, nuk do të ndërhyjë në punët e të tjerëve dhe nuk do të marrë përgjegjësi për detyrat e të tjerëve. Mëso t’u besosh të tjerëve dhe të kontrollosh dëshirën për përsosmëri.

Por përpiqu t’u kushtosh vëmendje frikave të tua që ushqejnë dëshirën për të mbajtur gjithçka nën kontroll. Mos harroni se ju jeni një udhëheqës i padiskutueshëm, ju keni aftësi të pabesueshme organizative, ju jeni të zgjuar, por ju duhet të përqëndroheni vetëm në detyrat për të cilat keni kohë dhe energji të mjaftueshme dhe që kanë të bëjnë drejtpërdrejt me ju dhe interesat tuaja. Në vend që t’i ngarkosh vetes një barrë shtesë, u jep të tjerëve aftësinë për të vepruar pa i kontrolluar.

 

N.2

Tipari që të frenon: Padurimi.

Si manifestohet: Nxitimi shoqërohet gjithmonë me dëmtime të gjymtyrëve, të mavijosjeve dhe sidomos kur është e nevojshme për të marrë vendime të shpejta. Prandaj, shpesh merr vendime të këqija, zemërohesh, i ekzagjeron problemet dhe priret të sillesh si njeri i vogël.

Çfarë të bësh? Merr pjesë në zhvillimin personal duke i kushtuar kohë jogës dhe meditimit. Praktikoni frymëmarrjen e thellë, bëni një plan për çdo ditë në lidhje me aktivitetet dhe shpenzimet dhe zvogëloni ndërveprimin tuaj me mediat: internet, radio, televizion. Ju jeni një person i sjellshëm, krijues, plot ide, talente dhe energji pozitive – por për të shfrytëzuar sa më shumë nga të gjitha këto cilësi ju duhet të kontrolloni padurimin tuaj!

N.3

Tipari që të frenon: Emocionaliteti.

Si manifestohet: problemet me hipertensionin dhe problemet me peshën (mbipesha ose nënpesha) dhe sëmundjet kardiovaskulare. Përveç kësaj, kjo përfshin marrjen e rrezikut, ndjekjen e pavetëdijshme të adrenalinës, paqëndrueshmërinë emocionale, luhatjet e humorit, emocionet negative, të tilla si zemërimi, mëria, situatat e konfliktit me njerëz të njohur dhe të panjohur. Por ti ke një zemër të mirë, kështu që konfliktet nuk zgjasin shumë.

Çfarë të bësh? Për të zvogëluar ndikimin negativ të këtij tipari duhet të gjesh një mënyrë për të larguar të gjithë negativitetin tek ti. Do të ishte mirë të luaje sport ose të shkruje një ditar. Duhet të mësosh t’i kushtosh vëmendje dhe të ndryshosh në diçka tjetër kur të lind një situatë stresuese. Emocionaliteti i tepërt tregon se ke shumë energji, por e drejton drejt gjërave të padobishme. Prandaj, mëso si ta përdorësh siç duhet, nëse dëshiron të jesh më i lumtur!


(Kosova Sot Online)