Si duhet të reagoni kur fëmija juaj është i zemëruar

  • E.K /
  • 26 May 2023 - 09:05
Si duhet të reagoni kur fëmija juaj është i zemëruar

Zemërimi është një emocion normal. Ju mund të flisni me fëmijët tuaj dhe t’u shpjegoni se gjërat nuk shkojnë gjithmonë ashtu siç duhet dhe ndonjëherë duhet të ndjekim disa rregulla. Mos kini frikë të kuptoni pse fëmija juaj është i zemëruar.

Lexoni disa këshilla për ta ndihmuar fëmijën tuaj të qetësohet:

1. Mos qëndroni përballë fëmijës

Kur fëmija është në gjendje paniku dhe është jashtë kontrollit, në asnjë rrethanë nuk duhet të qëndroni përballë tij dhe ta shikoni në sy. Shanset janë që do ta zemëroni edhe më shumë.

2. Mos u tërhiqni nga emocionet tuaja

Kur fëmija është i zemëruar, bëni një shëtitje, ecni pak, merrni disa frymë thellë dhe përpiquni të ruani kontrollin.

3. Mos nxirrni përfundime të shpejta për zemërimin e fëmijës

Po, kjo sjellje nuk është e pranueshme. Cilat mund të jenë shkaqet? Nëse ai nuk ju jep një shpjegim se çfarë e zemëroi, lërini pak kohë vetëm derisa të qetësohet.

4. Mos u mundoni të arsyetoni me një fëmijë të zemëruar

Mos u mundoni të bëni një bisedë racionale me fëmijën tuaj të zemëruar në momentin e shpërthimit, sepse kjo është e pamundur.

5. Mos bëni kërcënime të zjarrta

Nëse përpiqeni ta ndëshkoni kur është i zemëruar, ka shumë mundësi që të shkaktoni shpërthime të mëtejshme.

6. Flisni me fëmijën tuaj kur gjërat të jenë qetësuar

Pyesni fëmijën tuaj se çfarë e shkaktoi shpërthimin e veçantë. Megjithatë, duke folur, mund ta ndihmoni fëmijën të gjejë zgjidhje

(Kosova Sot Online)