Nëse thoni shpesh këto fjali, tregon se jeni një njeri pasiv

  • E.K /
  • 03 October 2023 - 08:44
Nëse thoni shpesh këto fjali, tregon se jeni një njeri pasiv

Sa pasiv jeni varet nga personaliteti juaj dhe nga perceptimet tuaja për botën.

Kur pasiviteti fillon të dominojë përgjigjet dhe ndërveprimet tona dhe të përcaktojë qasjen tonë të përgjithshme ndaj jetës, ai mund të bëj më shumë dëm sesa mirë.

Problemi është që ne shpesh nuk e kuptojmë se sa pasivë jemi bërë dhe shpesh nënvlerësojmë ndjeshëm se sa i dukshëm është pasiviteti ynë për të tjerët.

Lista e mëposhtme duhet t'ju ndihmojë të vlerësoni nëse keni prirje dhe zakone pasive dhe nëse duhet të përpiqeni t'i ndryshoni ato.

Si e shohin botën njerëzit pasivë:

1. Ata e lënë të ardhmen në dorë të fatit.

2. Ata besojnë se "gjërat thjesht ndodhin".

"Pse më ndodhin gjithmonë gjëra të këqija?" Realiteti është se të gjithëve u ndodhin edhe të këqijat edhe ato të mira. Mund të prisni që një gjë e mirë t'ju ndodhë, ose të jeni proaktiv dhe të bëni një të tillë.

3. Ngatërrojnë dështimin me fatin.

"Unë mendoj se thjesht nuk jam i destinuar që të mos më ecin gjërat ashtu si dua. Dështimi është pjesë e rrugëtimit të të gjithëve, jo ndalesa e fundit. Shmangni këtë të menduar duke u mbajtur pas tre P-ve: Durimi, këmbëngulja dhe këmbëngulja.

4. Ata besojnë se "fati" është një përbërës i rëndësishëm për sukses.

5. Mendojnë shpësh anën negative para asaj pozitve.

6. E duan çdo gjë gati.

7. Ata nënçmojnë pikëpamjet e tyre.

“Mund të gaboj – nuk jam ekspert – por ndoshta…” Fillimi i një deklarate duke sugjeruar se mund të keni gabim, do t'i bëjë njerëzit më pak të prirur të arrijnë në përfundimin se keni të drejtë.

8. Ata kanë vështirësi të angazhohen në një pozicion.

9. Ata vendosin nevojat e tjetrit në radhë të parë.

10. Ata thonë “po” kur preferojnë të thonë “jo”.

(Kosova Sot Online)