Si të tejkaloni veten në tre hapa të thjeshtë?

  • E.K /
  • 22 November 2023 - 08:35
Si të tejkaloni veten në tre hapa të thjeshtë?

Është e mrekullueshme të jesh i zgjuar – të dish shumë për shumë tema, të kesh përvojë të madhe dhe të jesh një ekspert i tillë. E megjithatë, kur je i zgjuar, mund t’i komplikosh gjërat. Këta tre hapa të thjeshtë janë kundërintuitivë, kështu që do t’ju ndihmojnë të mashtroni mendjen tuaj.

1.Njihni vijën e përfundimit përpara se të filloni.

A dilni me vrap nga porta, pastaj pyesni veten: “Si arrita këtu?” dhe ndiheni më pak se të kënaqur me rezultatet tuaja? Një mënyrë shumë më e fuqishme për të vazhduar jetën është të dini rezultatin tuaj ideal përpara se të filloni veprimin. Do të bëheni automatikisht më strategjikë, më të qartë në të menduarit tuaj dhe më të qëllimshëm në veprimet tuaja.

close

volume_off

2.Jini të çrregullt për t’u organizuar.

Mënyra për të mposhtur veten këtu është të kapërceni perfeksionizmin tuaj duke hequr dorë nga ideja e njohjes së të gjithë planit në detaje përpara se të hidhni një hap të vetëm. Jepini vetes leje të jeni të çrregullt dhe të mos e dini. Në këtë mënyrë do të hyni në veprim. Ndërsa bëni, do të zbuloni se çfarë duhet të bëni dhe si ta arrini atë.

3.Ngadalësohuni për të arritur atje më shpejt.

E mbani mend fabulën e breshkës dhe lepurit? Dukej qartë se lepuri do të fitonte garën me breshkën. Sidoqoftë, lepuri vrapoi përpara me një ritëm të tillë sa u lodh, pastaj u ndal për të pushuar dhe ra në gjumë. Pra, breshka, e ngadaltë dhe e qëndrueshme, në fakt fitoi garën! Kush jeni ju në jetën tuaj? A jeni më shumë si lepuri, duke nxituar në jetë me shpejtësi marramendëse dhe duke rraskapitur? Nëse po, merrni frymë dhe bëni pushime. Së paku, bëni një gjë në një kohë në vend që të mashtroni dhe të nxitoni veten gjatë ditës tuaj. Çelësi për të arritur atje më shpejt është të ngadalësoni.

Filloni t’i përdorni sot këto HAPA dhe shikojeni veten duke u bërë më efektiv, më i qetë dhe i kënaqur me rezultatet tuaja.