Ja kur duhet ta ndërroni rimelin

  • A.P /
  • 10 July 2024 - 14:21
Ja kur duhet ta ndërroni rimelin

Rimeli është një nga ato produkte për të cilin nuk mendojmë shumë për jetëgjatësinë.

Vërtet besojmë se e vendosim në qerpikët e pastruar, gjë që redukton mundësinë e kontaminimit, si dhe faktin që rimeli përmban shumë pak ujë, por megjithatë, nuk duhet anashkaluar data e skadencës.

 

Paketimi i pothuajse çdo rimeli tregon që skadenca e rimelit të jetë gjashtë muaj pas hapjes dhe nëse vëreni gunga ose një erë të çuditshme e të pakëndshme, hidheni edhe para se të arrijë kjo kohë.

Irritimi i syve: Kur rimeli rri gjatë hapur, përbërësit në të mund të prishen ose ndryshojnë, gjë që mund të shkaktojë

Infeksioni i syve: Përdorimi i rimelit të skaduar mund të rrisë rrezikun e infeksioneve bakteriale ose kërpudhore të syve. Mikroorganizmat mund të rriten në një produkt që tashmë është hapur dhe i skaduar, kështu që kontakti me sytë mund të shkaktojë infeksion.

Dëmtimi i qerpikëve: Kur përdorni rimel të vjetër, është e mundur që struktura e të ndryshojë, të bëhet e thatë ose me gunga. Kjo mund të çojë në dëmtim të qerpikëve gjatë aplikimit ose heqjes.

Reaksionet alergjike: Rimeli i vjetër mund të përmbajë përbërës që janë bërë alergjikë pas datës së skadencës. Kjo mund të shkaktojë reaksione alergjike si kruajtje, djegie, ënjtje ose skuqje të lëkurës rreth syve.


(Kosova Sot Online)