Telegram ngushëllimi i Ministres Dumoshi me rastin e ndarjes nga jeta të këngëtares Shahindere Bërlajolli - Stafaj

  • 03 maj 2020 - 14:55
Telegram ngushëllimi i Ministres Dumoshi me rastin e ndarjes nga jeta të këngëtares Shahindere Bërlajolli - Stafaj

Të nderuar familjarë, miq, artdashës,

Sot, mora lajmin e trishtë për ndarjen nga jeta të këngëtares së mirënjohur, Shahindere Bërlajolli Stafaj. Jam e prekur thellësisht nga kjo humbje e madhe për familjen, miqtë e dashamirët, në këto ditë të vështira.

Shahindere Bërlajolli - Stafaj, me zërin e saj unik, i dha muzikës tonë perla të cilat do t'i kujtojmë përherë me nostalgji. Repertori i saj i pasur gjysmë-shekullor, është vlerë për këngën dhe lirikën shqipe.

Me dashuri do t'i kujtojmë përherë këngët e saj origjinale popullore "Në zabel të erdha", "Miriban", "Kush ma i pari bani", "O bylbyl me pika-pika", "Një lule në Gostivar", "Gajdexhiu", "Baresha e dashnume", "Lules" etj. Me këto këngë u rritëm gjenerata të tëra. Opusi i saj muzikor do të mbesë përherë thesar autokton i muzikës burimore shqiptare.

Me nderimin më të madh për kontributin dhe trashëgiminë e pavdekshme muzikore te saj, shpreh ngushëllimet më të ndjera familjes, miqve dhe artdashësve.


Sinqerisht,

Vlora Dumoshi
Ministre e Kulturës, Rinisë dhe SportitMe dashuri do t'i kujtojmë përherë këngët e saj origjinale popullore "Në zabel të erdha", "Miriban", "Kush ma i pari bani", "O bylbyl me pika-pika", "Një lule në Gostivar", "Gajdexhiu", "Baresha e dashnume", "Lules" etj. Me këto këngë u rritëm gjenerata të tëra. Opusi i saj muzikor do të mbesë përherë thesar autokton i muzikës burimore shqiptare.

(Kosova Sot Online)