Haradinaj ambasadorit amerikan në Gjermani: Jemi kundër këmbimit të territoreve

  • 29 prill 2019 - 17:18
Haradinaj ambasadorit amerikan në Gjermani: Jemi kundër këmbimit të territoreve

Kryeministri i Kosovës, Ramush Haradinaj, ka thënë se në takimin me ambasadorin amerikan në Gjermani, Richard Grenell, ia ka bërë me dije se qeveria e Kosovës e kundërshton fuqishëm idenë e këmbimit të territoreve me Serbinë. 

Në këtë takim, Haradinaj ka thënë se ka shprehur “përkushtimin e Kosovës për dialogun me Serbinë, për konsolidimin e ekipit negociator të vendit dhe për zbatimin e marrëveshjeve ekzistuese, bazuar në ligjet dhe kushtetutën e vendit dhe se Kosova është e gatshme për tregti të lirë me Serbinë, si pjesë e një marrëveshje që rezulton me njohje reciproke”.

“Theksova gjithashtu se Qeveria e vendit kundërshton fuqishëm idenë e këmbimit të territoreve, duke e cilësuar si opsion të rrezikshëm dhe që do ta destabilizonte jo vetëm vendin por edhe rajonin. Ambasadorit Grenell i tregova për progresin e arritur në vend në fushën e sundimit të rendit dhe ligjit dhe për përkushtimin e Kosovës për marrëdhënie të mira ndërfqinjësore, gjithmonë në partneritet me aleatët tanë dhe me aspiratat tona për rrugën euro-atlantike”, ka shkruar Haradinaj teksa në fund ka shtuar se “roli i ShBA-ve në proceset e mëtejme politike të vendit është i domosdoshëm!” 

Në anën tjetër, presidenti Hashim Thaçi e ka quajtur takim me rëndësi atë me Grenellin. Sipas Thaçit, roli i SHBA-së ka qenë dhe mbetet vendimtar për Kosovën.

“Për Republikën e Kosovës është shumë i rëndësishëm koordinimi i ngushtë me Shtetet e Bashkuara të Amerikës. Para nisjes së Samitit të Berlinit, një takim me rëndësi kishim edhe me ambasadorin amerikan në Gjermani, Richard Grenell. Roli i SHBA-së ka qenë dhe do të mbetet gjithmonë vendimtar për ne. Jemi të bekuar me mbështetjen e SHBA-së!” ka shkruar ai.

(Koosva Sot)