Kosova, vendi më demokratik në Ballkanin Perëndimor!

  • A.P /
  • 24 shtator 2020 - 18:51
Kosova, vendi më demokratik në Ballkanin Perëndimor!

Kosova ka zënë vendin e 64’t në një listë prej 179 vendesh të botës, për nivelin e demokracisë.

Shteti më i ri i Evropës, sipas listës së publikuar nga rel, është vendi më demokratik në Ballkanin Perëndimor.

Pas Kosovës pozicionohet Maqedonia e Veriut, që ka zënë vendin e 71’të, dhe Bosnja e Hercegovina, që pozicionet e 83’ta.

Shtetet tjera të Ballkanit Perëndimor, si Shqipëria, Mali i Zi, dhe Serbia, janë listuar si vende autokratike.

Shqipëria është renditur e 87’ta, Mali i Zi i 99’ti, ndërkaq Serbia e 139’ta.

Nga shtetet tjera Ballkanike, Kroacia është vlerësuar si shtet demokratik, duke zënë vendin e 55’të, ndërsa më së miri qëndron Sllovenia, në pozitën e 34’t.

Image

(Kosova Sot Online)