Shpëtimtarët francezë nuk arritën të ndihmonin varkën që po fundosej

  • A.P /
  • 25 November 2022 - 14:28
Shpëtimtarët francezë nuk arritën të ndihmonin varkën që po fundosej

Ka prova në rritje se shërbimet franceze të shpëtimit nuk arritën t'i përgjigjen në mënyrë adekuate një varke emigrantësh që u mbyt në Kanal nëntorin e kaluar, me të paktën 33 persona në bord, transmeton gazeta “Kosova Sot Online”.

Vetëm dy nga pasagjerët i mbijetuan katastrofës.

Transkriptet e thirrjeve të urgjencës të bëra në rojën bregdetare franceze, të parë nga BBC, sugjerojnë se pasagjerëve të dëshpëruar iu tha vazhdimisht të telefononin shërbimet e urgjencës në Mbretërinë e Bashkuar, pavarësisht se ishin në ujërat franceze kur kërkuan për herë të parë ndihmë.

Dhe një hetim i policisë franceze, i zbuluar në gazetën Le Monde, duket se sugjeron se roja bregdetare franceze nuk dërgoi kurrë ndihmë në vendngjarje, pavarësisht një kërkese specifike të Mbretërisë së Bashkuar për ta bërë këtë.

BBC dëgjoi gjithashtu prova se një tjetër varkë emigrantësh kaloi mbrapa dhe mbrapa midis qendrave të shpëtimit të dy vendeve, vetëm disa ditë përpara katastrofës së Kanalit.

Vija e shkurtër prezantuese gri
Një vit më vonë, ujërat gri të Kanalit mbajnë ende shumë sekrete.

Nën shkëmbinjtë në Cap Gris-Nez, valët vazhdojnë të përplasen me shkëmbinjtë; vija bregdetare e konsumuar deri në një pikë të mirë, që del jashtë në det.

Pikërisht nga kjo majë shkëmbi, roja bregdetare franceze monitoron Kanalin për anije në fatkeqësi dhe dërgon shpëtimtarë për të ndihmuar.

(Kosova Sot Online)