Abstenimet e ministrave të LDK-së e dëmtojnë programin e harmonizuar të ekzekutivit kosovar

Abstenimet e ministrave të LDK-së e dëmtojnë programin e harmonizuar të ekzekutivit kosovar
Abstenimet e ministrave të LDK-së e dëmtojnë programin e harmonizuar të ekzekutivit kosovar

Ismail Muçiqi

  • 21 shkurt 2020 - 16:19

Lëvizja Vetëvendosje dhe Lidhja Demokratike e Kosovës,e morën besimin e qytetarve duke u premtuar atyre se ata janë të vetmitë të cilët do ta bëjnë sh/kapjen e shtetitë nga partitë dhe qeveritë të cilat i sollën vendit dëme dhe degraduan qdo segmentë të shoqorisë. Ky ishte (Shlogani) i këtye dy subjekteve politike gjatë fushatës elektorale për të ardhë në pushtet.

Po ashtu këto dy parti të cilat tani e udhëheqin Qeverinë e Kosovës Opinionit të gjërë dhe Elktoratitë të tyre i premtuan se kan arritur pajtim të plotë në hamonizimin e Programit Qeveritar në të gjitha fushat zhvillimore. Nëse kjo kauzë është e vërtetë a/there si mund të arsyetohën Ministrat e Lidhjës Demokratike dhe vetë udhëheqja e kësaj partie për apsteniminë e Ministrave të saj me rastin e marrjes së vendimeve në Qeverinë e Republikës së Kosovës.

Kjo ishte shumë brengose për zhvillimet e mëtejshme të funksionimit të kësaj Qeverie kur dihet se vullneti dhe përkushtimi nga ana e këtyre dy subjekteve të cilat i premtuan shumë popullitë se do ti qojnë përpara proceset në zhvillimin e shtetit të Kosovës duke e sjellur në binarë rendinë dhe Shtetin ligjorë. Eshtë për tu përshendeturë veprimet e para të qeverisë së re e cila ka filluar ti marin vendimet e para kunder dukurive negative korrupsioni, krimet të organizuar në të gjitha instuticionet e Shtetit.

Këto vlera i p/roklamoj edhe Lidhja Demokratike e Kosovës edhe gjatë aktivitetit Elektoralë duke u premtuar qytetarve se ne jemi parti instutitocionaliste e cila do të zhvillojë luftë politike dhe do të punojë kunder sh/kapjes se shtetit. Kjo teori nuk u përmbushë në mbledhjen e qeverisë në të cilën u morën vendimë për shkarkimin e Bordit të Telekomit të Kosovës si dhe me rastin e ndarjës së buxhetit nga ana e Ministrisë së Financave për KQZ-në.

Kjo Qeveri e re pa dyshimë se për të hecurë përpara, pa tjetër duhet ti menjanojë të gjitha pengesat apo o/pstrukscionet nëpër digasteret e qeverisë së më parshme si dhe në Agjensitë e Pavarura të cilat ishinë strehimore, të punësimit të s/tërrmbushura me familjarë dhe militant partiak. Andaj q/do kalkulim apo hezitimë në drejtimë të relaizimit të Programit Qeveritarë të prezantuar para qytetarve nuk mundë të justifikohet Kosova sot ka nevojë për Qeveri dinamike dhe unike për marjenë e vendimeve të rëndësishme për vendin, për ta ndryshuar për të mirë sa më parë gjendjen ekzistuese.

Vetëm kështu Qeveria mund tu dalë "haku" qytetarve të cilët ende kan shpresë se po vijnë ditë më të mira për vendinë. Q/do tendencë e shprehur nga interesat e ngushta apo nga egoja individuale apo partiake do ti bëjë dëmë Qeverisë dhe Instuticioneve tjera të Republikës së Kosovës edhe ne duhet të mësohemi dhe të pranojmë realitetinë të cilinë e sjellë koha dhe dinë ta vlersojë populli. Në të gjitha vendet Demokratike të Botës pavarsishtë se sa parti e përbëjnë një kabinet Qeveritar, Kryeministri i vendit është fjala e funditë i cili ka mandat dhe përgjegjësi për të marë vendime.

Shkrimet në këtë rubrikë nuk shprehin qëndrimet e gazetës "Kosova Sot Online"