Ngjarjet e sotme botërore përplasje e civilizimeve të dikurshme perandorake!

Ngjarjet e sotme botërore përplasje e civilizimeve të dikurshme perandorake!
Ngjarjet e sotme botërore përplasje e civilizimeve të dikurshme perandorake!

Agim Bajrami

  • 16 February 2023 - 11:28

Shkruan: ANALISTI - Agim Bajrami

 Bibla e vjetër (origjinale), nuk është në predikime publike të tanishme, siq është predikuar 'lajmi i mirë' i Jezu Krishtit dhe apostujve të Tij,ndërsa 'Dhijata e vjetër' , e ajo publike, ka pësime nga origjinalja. Sa i përket Perandoria romake ,ajo ka përfaqësuar kulturën krishtere politike, nga edhe është gozhduar Jezu Krishti, i cili me predikimin e Tij për ardhjen 'mbretërisë së Perëndisë' , ka rrezikuar pushtetin e atëhershëm të perandorit romak, ku janë ndjekur,burgosur e vrarë, apostujt e Jezu Krishtit,dhe në Bibël thuhet, se apostujt e Jezusit,strehimin (mbrojtjen) e kanë gjetur tek popujt e shtypur, sidomos tek shqiptarët nën perandorinë romak,nga ndjekja dhe ekzekutimi i krerëve të kishave politike të Romës.(Shif librin e apostulit Pal, në letrat predikuese të Tij, drejtuar kishave të atëhershme, që ndjekin doktrinën e predikimit të Palit).

Kur më vonë Kishat politike të Romës nën ndikimin e perandorit,i kanë kundërshtuar 'vlerat e krishtit' duke i ndjekur,burgosur e ekzekutuar të gjitha që nuk i janë bindur drejtuesve të kishave politike ,nga edhe lindën dhe u zhvilluan reformat kishtare në Evropë për tu përhap fryma reformiste në Amerikë,Kanada e Australi dhe më gjërë, e që u arrit edhe ndarja e shtetit nga kisha dhe kalimi i rregullimit shoqëroro-politikë nga mbretëria absolute në demokraci republikane-parlamentare. Dhe nga atëherë filloj edhe epoka e lirive dhe të drejtave të popujve dhe kombeve për të jetuar dhe qeverisë në bazë të rregullave ligjore të demokracisë republikane, dhe që sot quhet 'demokracia perëndimore' ,për të vazhduar me, 'lëvizjen globale' nga vitet e 80-ta të shekullit të kaluar ,ku bëhen zhvillimet e lëvizjeve të reformave nga koncepti i të drejtave kombëtare në konceptin e zhvillimeve globale të lirive dhe të drejtave të Njeriut në qendër, drejt një 'Qeverie globale' ,me një ligjë global, dhe një religjion globalë, ku në qendër kanë njeriun, si në librin e vjetër, të krijimit të Njeriut të parë,(Adamit dhe Eves).

Sa i përket Kuranit ,e tëra ndërlidhet me lëvizjen e errësirës satanike ,që identifikohej me te keqen e njerëzimit.E të njëjtes natyrë e së keqes satanike, e që ka marr kopjen falsifikuar e të shtrembëruar të Bibles, dhe vlerave të Krishtit, duke i falsifikuar me mite dhe legjendat të mbërthyer me doktrinën e miteve politike të kishës ortodokse greke, tanimë të adaptuara e përhapur tek popujt e lindjes ortodoks sllavë e sidomos tek sllavët, nga doktrina fetare e h perandorisë së lindjes/Bizanti. Vatikani, është shteti politik, i cili përfaqëson Romën antike politike,por është ndikuesi, apo përcaktuesi i zhvillimit të rëndësishme e interesave të sotme botërore, në kuadër te të cilave luan rolin pozitiv, në interesat e kombit shqiptarë ,bile edhe e ka mbrojtur kombin shqiptarë nga zhdukja e zhvillimeve tjera, të dominimeve botërore, e sidomos të atyre të dominimit otoman, e të perandorisë ruso-sllave dhe vazalit të tij serb.

Hebrenjtë, qe nga themelimi i njerëzimit, janë qendra e zhvillimit të rrjedhave botërore, ku edhe zhvillimet hebreje, përputhen me interesat shqiptare... Bashkimi Evropian i sotëm, është kopja e 'perandorisë romake' të dikurshme, por jo me atë fuqi,ndikim dhe paraqitje të atëhershme. Ndërsa Bizanti i atëhershëm, është ,Rusia e sotme, dhe 'kisha ortodokse sllave' ,dhe natyrisht me adoptimet e përshtatje të kushteve dhe rrethanave politike të botës së sotme sllave.Dhe sot, është lufta përveç ekonomike (gazit) në Ukrainë ,në qendër të luftës janë, përplasjet e gërmadhave të perandorisë romake, dhe bizantine, apo Vatikanit dhe kishës ortodokse sllave ,ku fusha e betejës, është territori i Ukrainës.Lufta e madhe dhe e treta botërore, do të jetë në Jeruzalem ,aty ndërmjet Hebrejve/Izraelit, dhe vendeve islame(botës islame) e filluar nga Irani.Dhe kur do të ndodh kjo,ndoshta edhe shpejt...Dhe rrjedhojë e zhvillimeve të tanishme në rajonin e Ballkanit dhe në Kosovë ,janë përveç faktorit historik, edhe të konfrontimeve e sotme gjeopolitike ndërkombëtare! 

Shkrimet në këtë rubrikë nuk shprehin qëndrimet e gazetës "Kosova Sot Online".