Kjo pajisje thyen ligjet e fizikës, por megjithatë funksionon - Planeti X - Kosova Sot
Kjo pajisje thyen ligjet e fizikës, por megjithatë funksionon

Kjo pajisje thyen ligjet e fizikës, por megjithatë funksionon

Tash e sa vjet në internet dhe në medie qarkullojnë informata rreth një forme revolucionare të pajisjes, e cila mund ta lehtësojë një "pushtim" më të lehtë të gjithësisë nga njeriu. E quajtur EM-drive, kjo pajisje është duke sjellë shumë elemente, të cilat thyejnë ligjet e mirënjohura të fizikës dhe është e pamundur që të shpjegohet mënyra sesi funksionon ajo,transmeton gazeta Kosova Sot.

Kjo punë nënkupton se kjo shpikje, e bërë në vitin 1999 nga shpikësi britanik Rodger Shyer, ngjashëm me fuzionin e ftohtë, kjo temë menjëherë ishte vendosur te pseudoshkenca. Por, tani pajisja me karburant EM do të mund ta dërgonte një njeri deri në Mars për vetëm 70 ditë.

(Kosova Sot)

 

12 orë e 22 minuta më parë
10/12/18