NASA: Turistët mund të shkojnë në Stacionin Ndërkombëtar të Hapësirës…me 35 mijë dollarë dita

  • 16 qershor 2019 - 08:17
NASA: Turistët mund të shkojnë në Stacionin Ndërkombëtar të Hapësirës…me 35 mijë dollarë dita

Agjencia Hapësinore e SHBA-së – NASA ka njoftuar se do t’i lejojë personat privatë të fluturojnë në Stacionin Ndërkombëtar të Hapësirës – ISS.

Përfaqësues nga NASA thanë në një konferencë për shtyp se shpenzimet dhe organizimi i ekuipazhit që do të fluturojë për në ISS do i adresohen kompanive Boeing dhe SpaceX, e cila është një agjenci për udhëtime të tilla,.

Nga ana tjetër, NASA do të ngarkojë turistët e ardhshëm me ushqim, akomodim dhe komunikim në stacion, dhe këto me një kosto mund të arrijë në  35,000 dollarë në ditë.

Njoftimi i NASA-s paraqet një ndryshim të rëndësishëm për agjencinë, e cila ka kohë që ka qenë kundër komercializimit të Stacionit Hapësinor Ndërkombëtar dhe mundësinë e vizitave turistike.

Agjencia Hapësinore e SHBA-së – NASA ka njoftuar se do t’i lejojë personat privatë të fluturojnë në Stacionin Ndërkombëtar të Hapësirës – ISS.

Përfaqësues nga NASA thanë në një konferencë për shtyp se shpenzimet dhe organizimi i ekuipazhit që do të fluturojë për në ISS do i adresohen kompanive Boeing dhe SpaceX, e cila është një agjenci për udhëtime të tilla,.

Nga ana tjetër, NASA do të ngarkojë turistët e ardhshëm me ushqim, akomodim dhe komunikim në stacion, dhe këto me një kosto mund të arrijë në  35,000 dollarë në ditë.

Njoftimi i NASA-s paraqet një ndryshim të rëndësishëm për agjencinë, e cila ka kohë që ka qenë kundër komercializimit të Stacionit Hapësinor Ndërkombëtar dhe mundësinë e vizitave turistike.

(Kosova Sot Online)