Koha dhe hapësira mund të jenë pasojë e diçkaje më të rëndësishme

  • 12 gusht 2019 - 08:42
Koha dhe hapësira mund të jenë pasojë e diçkaje më të rëndësishme

Fizikani i njohur amerikan, Brian Green ka shprehur qëndrimin e tij rreth asaj se cili mund të jetë revolucioni i ardhshëm në shkencë.

Një konsensus i përgjithshëm midis fizikanëve është se hapësira dhe koha paraqesin nivelin real, fundamental, me rastin e përshkrimit të botës reale. "Hapësira dhe koha ndoshta janë ajo që në shkencë quhet koncept i pasojës, e shembull i mirë i kësaj është kuptimi ynë i temperaturës. Të gjithë e dimë se çka është temperatura, duke dalluar të nxehtën nga e ftohta. Por, në të njëjtën kohë, e dimë se temperatura është ide e pasojës, meqë ekziston një përshkrim më fundamental i realitetit", thotë Green. 

(Kosova Sot Online )