Kangurët parahistorikë kanë ecur sikur njerëzit modernë

  • 06 shtator 2019 - 09:07
Kangurët parahistorikë kanë ecur sikur njerëzit modernë

Sot kangurët janë të shpërndarë në gjithë territorin e Australisë, saqë janë edhe pjesë identifikuese e kontinentit, megjithatë shumë kohë më parë, dinozaurët në Australi kanë qenë të specieve të ndryshme, mirëpo nuk kanë qenë të popullarizuar.

Kanguri i njohuri si ‘sthenurin’, që ka jetuar rreth 30.000 vite më parë, nuk ka qenë aspak i ngjashëm me kangurët e ditëve të sotme.

Në fakt, pesha prej rreth 250 kilogramëve ua ka pamundësuar këtyre kangurëve që të kërcejnë, gjë që e bëjnë kangurët e ditëve moderne dhe në vend të kërcimit, këta kangurë kanë ecur në këmbë, drejt, mu sikur njerëzit modernë.

(Kosova