Shkencëtarja gjen prova se mikrobet kanë jetuar në Mars

  • 24 nëntor 2019 - 08:27
Shkencëtarja gjen prova se mikrobet kanë jetuar në Mars

Një shkencëtare, e cila ka njohuri të mëdha në fushën e mikrobiologjisë, pretendon se ka vërejtur formacione mikrobesh në Planetin e Kuq, gjë kjo që përforcon teorinë që jeta në Mars mund të ketë ekzistuar më parë.

Dr. Nora Noffke është e njohur për hulumtimet e shumta të strukturave mikrobiologjike, formacione që krijohen si rezultat i shtresave masive të mikrobeve të formuara në liqenet e cekëta ose në afërsi të brigjeve të oqeaneve.  

"Pasi që ujërat janë tharë dhe mbetjet në oqeane janë fosilizuar, ato që kanë arritur të mbijetojnë janë strukturat mikrobiologjike", ka thënë shkencëtarja, e bindur që ka gjetur evidenca të ekzistencës së jetës në Planetin e Kuq.

(Kosova Sot Online)