Hëna rozë do të shfaqet pas dy ditëve, mësohen vendet nga ku do të shihet si dhe domethënia

  • 06 prill 2020 - 09:45
Hëna rozë do të shfaqet pas dy ditëve, mësohen vendet nga ku do të shihet si dhe domethënia

Në Mbretërinë e Bashkuar, hëna rozë pritet të jetë e dukshme më 8 prill. Hëna e plotë do të arrijë pikun kur sfera hënore vendoset direkt përballë diellit.

Por, pavarësisht emrit të pazakontë, hëna nuk do të merr ngjyrën rozë. Ky emër ka gjenezën në India që në këtë mënyrë bënin matjen e kohës.

Sipas banorëve të Almanacit, fiset përgjatë bregut lindor të SHBA-ve e kanë emëruar në faza të ndryshme hënën, duke ndryshuar pamje bazuar në ndryshimet sezonale.

Besohet se muaji rozë ka marrë emrin nga lloji i lules rozë që qel në fillim të pranverës.

“Hëna e plotë e prillit është e njohur si hëna e plotë rozë pasi paralajmëron ardhjen e myshkut rozë, një nga lulet e para të pranverës”, ka deklaruar Amy Nieskens nga Alamanac.

(Kosova Sot Online )