Gjendet krijesa gjysmë aligator, gjysmë njeri!

  • E.K /
  • 12 gusht 2020 - 13:24
Gjendet krijesa gjysmë aligator, gjysmë njeri!

Në kënetat dhe moçalet e Nju Xhersit, SHBA, në thellësi të mëdha, thuhet se jetojnë këto krijesa si të dala nga ferri - gjysmë aligator - gjysmë njeri. Thuhet edhe se këto krijesa janë parë së pari gjatë shekullit XVIII dhe se janë gjetur në çdo moçal në Amerikën juglindore.

Ky fakt duket se pajtohet me teorinë popullore, sipas të cilës, këto krijesa kanë natyrë migratore. Të përshkruara me një gjatësi prej rreth 1.5 metrash, me kraharor sa të fëmijës, i cili vazhdon në një bisht të gjatë plot muskuj, me këmbë si të aligatorit, këto krijesa duket të paraqesin një urë fizike midis gjeneve të gjitarëve dhe zvarranikëve.

(Kosova Sot Online)