Realiteti rreth UFO-ve

  • E.K /
  • 16 tetor 2020 - 13:09
Realiteti rreth UFO-ve

Objektet e paidentifikuara fluturuese, apo shkurt (nga anglishtja), UFO, janë parë nga miliona njerëz nga e mbarë bota dhe janë regjistruar në librat e historisë, në mite, legjenda dhe tradita, gjatë mijëra vjetëve. Por, shumë raste që janë regjistruar në librat dhe shënimet antike, janë cilësuar thjesht si mite, keqinterpretime të fenomeneve natyrore, iluzione, apo teori të konspiracionit.

Historia ka treguar shpeshherë se shumë dukuri, të konsideruara mite, kanë bazë në realitet. Kështu, shumë ngjarje të cilat deri vonë ishin konsideruar mite, tani janë parë se ishin të vërteta, meqë janë gjetur dëshmi arkeologjike. Kjo d.m.th. se edhe shumë tregime për "makinat fluturuese", të cilat i hasim në shumë mitologji, në kultura të ndryshme, mund të jenë, bile në disa raste, të vërteta. 

(Kosova Sot Online)