Shkencëtarët thonë se kanë zbuluar që kufomat lëvizin 17 muaj pas vdekjes

  • G.G /
  • 04 shtator 2021 - 11:24
Shkencëtarët thonë se kanë zbuluar që kufomat lëvizin 17 muaj pas vdekjes

Shkencëtarët në Australi pretendojnë se kanë zbuluar që trupat vazhdojnë të lëvizin edhe 17 muaj pasi shpallen të vdekur.

Hulumtuesit përdorën teknologjinë e kapjes fotografike në intervale 30 minutëshe për çdo ditë që të kapnin lëvizjen.

Studimi mund të ndihmojë që të kuptohet e identifikohet më mirë koha e vdekjes.

Këto gjetje mund të kenë ndikim të madh në fusha të ndryshme, filluar prej patologjisë e deri te krimonologjia.

Hulumtuesja Alyson Wilson studioi dhe fotografoi lëvizjet e trupave për 17 muaj rresht. Ai së fundi i tha Agence France Presse për detajet shokuese të gjetjeve të saj.

“Ajo që zbuluam ishte se krahët i lëviznin shumë. Ato krahë ishin anash trupi dhe përfundonin krejt në anën tjetër,” deklaroi znj. Wilson.

(Kosova Sot Online)