Fotoja e parë e Hënës e shkrepur para 183 viteve

  • A.P /
  • 31 dhjetor 2021 - 08:54
Fotoja e parë e Hënës e shkrepur para 183 viteve

Louis Daguerre, pioner francez i fotografisë, është i pari që realizoi fotografimin e Hënës, fotografi kjo të cilën e bëri më 2 janar të vitit 1839.

Da Guerre ( 1787 – 1851) ishte piktor dhe fizikan i njohur për shpikjen e procesit të fotografimit të portretit.

Ai u bë i njohur si një nga etërit e fotografisë.

Edhe pse i famshëm për kontributet e tij në fotografi, Da Guerre ishte gjithashtu një piktor i arrirë dhe zhvillues i teatrit diorama (3-D).


(Kosova Sot Online)