Krijohet edhe dielli artificial

  • A.P /
  • 06 janar 2022 - 14:57
Krijohet edhe dielli artificial

Eksperimenti i njohur si “dielli artificial” ka arritur temperaturë rekorde.

“Dielli artificial” i Kinës arrin një rritje të re në rritjen e energjisë së pastër.

Arritja “hap një bazë solide shkencore dhe eksperimentale drejt funksionimit të një reaktori të shkrirjes”, thotë shkencëtari përgjegjës.

“Dielli artificial”, arriti temperaturën e cila është pesë herë më e lartë se temperatura e Diellit, dhe e mbajti atë për një periudhë më të gjatë se 17 minuta.

Ndërsa temperatura në bërthamën e Diellit tonë është rreth 15 milionë gradë. 

(Kosova Sot Online)