Kutia e Zezë e Tokës do regjistrojë çdo ngjarje deri në zhdukjen e njerëzimit

  • A.P /
  • 16 janar 2022 - 14:58
Kutia e Zezë e Tokës do regjistrojë çdo ngjarje deri në zhdukjen e njerëzimit

Toka do të ketë një kuti të zezë gjigante si ajo e përdorur nga aeroplanët. Ajo do të instalohet në Australi vitin e ardhshëm, dhe do të regjistrojë “çdo hap drejt katastrofës” të njerëzimit deri në zhdukjen e qytetërimit tonë.

“Kutia e Zezë e Tokës” është emri i projektit ambicioz të udhëhequr nga kompania e komunikimit të marketingut Clemenger BBDO në bashkëpunim me studiues nga Universiteti i Tasmanisë. Një kuti e zezë gjigante do të ndërtohet në fillim të vitit 2022 në një fushë graniti në bregun perëndimor të Tasmanisë, në Australi. Funksionimi i saj është i ngjashëm me kutitë e zeza të përdorura në aeronautikë. Këto regjistrojnë informacione në lidhje me fluturimin në rast përplasjeje ose aksidenti.

Kutia e zezë e Tokës do të regjistrojë “çdo hap drejt fatkeqësisë” nga njerëzimi deri në zhdukjen e qytetërimit tonë. Në veçanti, ai do të regjistrojë të gjitha veprimet që janë ndërmarrë për të luftuar kundër ndryshimeve klimatike. Kjo kuti gjigante është një monolit çeliku me përmasa 10 metra, 4 metra, 3 metra. Muret e saj prej çeliku janë 7.62 centimetra të trasha dhe në çatinë e saj do të vendosen panele diellore.

Të dhënat në lidhje me ndryshimet klimatike regjistrohen në kohë reale

Regjistrimi i të dhënave në kohë reale tashmë ka filluar. Ju mund të shihni të dhënat e reja që ruhen në sajt nga Kutia e Zezë e Tokës. Ndër të dhënat e regjistruara tashmë, gjejmë veçanërisht rezultatet e COP26 që u mbajt nga 31 tetori deri më 12 nëntor në Skoci. Kutia do të regjistrojë gjithashtu të dhëna si nivelet e dioksidit të karbonit atmosferik dhe temperaturat mesatare. Gjithashtu do të përdorë një algoritëm për të zgjedhur dhe ruajtur lajme, tweet-e, postime, publikime, etj.

Misioni i kutisë së zezë të Tokës është “të sigurojë një raport të paanshëm” Ngjarjet që çuan në zhdukjen e qytetërimit tonë. Kjo do t’i lejojë qytetërimet e ardhshme të kuptojnë se çfarë ndodhi. Ndryshimi i klimës nuk do të shkaktojë drejtpërdrejt zhdukjen e njerëzimit. Megjithatë, këto janë pasojat e saj si mungesa e ushqimit dhe ujit që mund të çojë në kolapsin e shoqërisë.

(Kosova Sot Online)