Astronautët mund të kenë zbuluar planetin e parë jashtë galaktikës sonë

  • G.G /
  • 18 April 2022 - 12:05
Astronautët mund të kenë zbuluar planetin e parë jashtë galaktikës sonë

Gjurmët e një planeti jashtë galaktikës Rruga e Qumështit mund të jenë zbuluar për herë të parë. Ky rezultat intrigues, duke përdorur Observatorin e NASA-s me rreze X Chandra, hap një dritare të re për të kërkuar ekzoplanete në distanca më të mëdha se kurrë më parë.

Kandidati i mundshëm për ekzoplanet ndodhet në galaktikën spirale Messier 51 (M51), e quajtur edhe Galaxy Whirlpool për shkak të profilit të saj të veçantë.

Ekzoplanetët përkufizohen si planetë jashtë Sistemit tonë Diellor. Deri më tani, astronomët kanë gjetur të gjithë ekzoplanetët e tjerë të njohur dhe kandidatët për ekzoplanet në galaktikën e Rrugës së Qumështit, pothuajse të gjithë më pak se rreth 3000 vite dritë nga Toka.

Një ekzoplanet në M51 do të ishte rreth 28 milionë vite dritë larg, që do të thotë se do të ishte mijëra herë më larg se ata në Rrugën e Qumështit.

(Kosova Sot Online)