Sonte të gjithë sytë nga qielli, ndriçon superhëna e fundit e vitit!

  • G.G /
  • 11 August 2022 - 23:43
Sonte të gjithë sytë nga qielli, ndriçon superhëna e fundit e vitit!

Teksa verës po i vjen fundi, sonte në qiell do të ndriçojë superhëna e fundit për këtë vit. E quajtur “Sturgeon”, Hëna e plotë e gushtit arrin kulmin rreth orës 21:36 (EDT) të enjten (0136:00 GMT të premten), megjithëse Hëna do të duket e ndritshme dhe e plotë deri të premten në mbrëmje (10 dhe 12 gusht).

Studimet konsiderojnë këtë një superhënë, që do të thotë se Hëna e plotë ndodh ndërsa Hëna është më afër pikës së saj më të afërt me Tokën, e njohur edhe si perigee, gjatë orbitës aktuale.

Hëna e “Sturgeon” do të shfaqet brenda 90% të perigjeut, duke e bërë atë një superhënë sipas përkufizimeve shkencore.

(Kosova Sot Online)