Dëshmia e studiuesit kinez: Qytetërimi islam është një nga qytetërimet më të forta në tokë

  • A.P /
  • 23 November 2022 - 15:00
Dëshmia e studiuesit kinez: Qytetërimi islam është një nga qytetërimet më të forta në tokë

“Qytetërimi islam është një nga qytetërimet më të forta në tokë dhe është i aftë të kapërcejë çdo pengesë me të cilën përballet, sepse është një qytetërim i natyrës njerëzore, universal në performancë dhe me pozitë të lartë shkencore, intelektuale dhe kulturore.

Mendimtari dhe mentaliteti i organizuar, prandaj qytetërimi islam i bartë faktorët e mbijetesës, sepse është rezistent ndaj rrënimit, për shkak të disponueshmërisë së shtyllave të ripërtëritjes dhe vitalitetit në pulsin e tij rrjedhës, dhe është një nga qytetërimet më të forta në tokë në tërësi, transmeton gazeta “Kosova Sot Online”, sepse ai thith çdo gjë që është e dobishme nga tjetri dhe e shkrin në vetvete për t’u bërë një nga fëmijët e tij, ndryshe nga qytetërimi bashkëkohor perëndimor.

Po kështu, qytetërimi arabo-islam karakterizohet nga performanca dhe mesazhi i tij universal, me karakter human dhe thelbi i pastër dhe tolerant.”

Kjo është dëshmia e studiuesit kinez “Li Guan Fubin” për qytetërimin islam. Qytetërimi islam është një nga qytetërimet më të forta të Tokës.

(Kosova Sot Online)