Receta e Cekës - Fileta në pëlhurë qengji

  • E.K /
  • 16 December 2020 - 09:41
Receta e Cekës - Fileta në pëlhurë qengji

PËRBËRËSIT:

• 800 gr. mish qengji, •1 pëlhurë qengji e përvëluar dhe e prerë në katrorë, • moraçë, • rozmarinë, • 4 patate, • 2 dcl verë, • vaj, kripë, piper. Mishi pritet në copa të holla racioni.

Filetat e qengjit kriporen, piperoren, u hidhen erëzat dhe mbështillen me pëlhurë qengji. Fërgohen në vaj të nxehtë nga të gjitha anët gjersa të skuqen. Në ndërkohë patatet pastrohen, priten në rrathë dhe zihen 15-20 minuta në ujë të njelmët. Patatet e ziera fërgohen në yndyrë të nxehtë, gjersa të fillojnë të skuqen. Në pjatë ku do të shërbehen, vendosen filetat e shoqëruara me patate dhe të zbukuruara me moraçë. Shërbehet verë e zezë.

(Kosova Sot Online)