Receta e Cekës: Përpeq i mirë

  • A.P /
  • 10 shtator 2021 - 14:31
Receta e Cekës: Përpeq i mirë

PËRBËRËSIT:

• 1 kg miell, • 1 lugë vaj, kripë, • 200 gr. gjalpë. MBUSHJA: Sikurse e pites katullaqe. Nga brumi i përgatitur sikurse për çdo pite, gatuhen 20-25 toptha. Ndahen dhe hollohen 4 petë të cilat piqen nga të dyja anët. Nga kuleçtë e tjerë përgatiten dy katmerë.

Rihanna në telashe, postimi i saj në Twitter irriton qeverinë

Në tepsi të lyer me yndyrë, vihet njëri katmer i cili ngritet nga rrethi i tepsisë, sa për kurorë rrethi. Vihen dy petët e pjekura njëra mbi tjetrën duke i lyer me yndyrë. Hidhet mbushja e përgatitur, shtrihet mirë, e mbi të edhe dy petët e tjera të pjekura. Mbi petë hidhet katmeri i dytë, skajeve bashkohet me katmerin e parë, pastaj formohet kurora e hollë e rrethit të përpeqit.


Mbi lyhet me yndyrë dhe futet në furrë të nxehtë në fillim me temperaturë 250 gradë C, pastaj ulet temperatura në 200 gradë C për t'u pjekur gjersa të skuqet

(Kosova Sot Online)