Kur shikoni sipërfaqet e bardha, vëreni njolla apo pika, lajmërojuni oftamotologut!

  • 26 shtator 2019 - 08:27
Kur shikoni sipërfaqet e bardha, vëreni njolla apo pika, lajmërojuni oftamotologut!

Nëse vëreni shtimin e grimcave të tilla, shoqëruar nga blici i dritës apo ju ndodh që për një moment ta humbni shikimin, atëherë drejtojuni mjekut, përkatësisht oftamologut.

Nuk është asgjë e pazakontë nëse kur shikoni sipërfaqe të bardha të vëreni njolla, pika apo diçka të ngjashme, por duhet të jeni të brengosur në një rast.

Në fakt, oftamologët amerikanë kanë shpjeguar se çfarë domethënie kanë këto pika apo njolla. Nëse gjatë vështrimit të sipërfaqeve të bardha, vëreni vërshim të pikave dhe njollave, apo nëse ju ndodh që sa hap mbyll sytë e humbni shikimin, atëherë duhet t'i lajmëroheni mjekut. Lajmërime të tilla tregojnë apo sinjalizojnë infeksion, gjakderdhje të retinës. Të gjitha këto janë të shërueshme, por duhet reaguar me kohë.

(Kosova Sot Online)