Rrënja që shkatërron qelizat e kancerit të prostatës dhe vezoreve

  • 22 maj 2020 - 15:13
Rrënja që shkatërron qelizat e kancerit të prostatës dhe vezoreve

Midis ilaçeve më të forta natyrale në botë gjithsesi se gjendet xhenxhefili. Për një kohë të gjatë është përdorur për trajtimin e infeksioneve dhe të vjellave, por rezultatet që janë prezantuar te "American Assoaciation for Cancer Research" zbulojnë se në secilën instancë, ku ishte përdorur pluhuri i xhenxhefilit për shërimin e kancerit, ato që të gjitha kishin vdekur pasi i ishin ekspozuar këtij përbërësi. Në zhargonin mjekësor kjo quhet "apopotoza" (vdekja e programuar e qelizave). Kur xhenxhefili është i pranishëm, qelizat e kancerit e sulmojnë njëra-tjetrën, e kjo quhet "autofagia".

Derisa xhenxhefili konsiderohet si ilaç i shkëlqyeshëm natyral për ata që kalojnë kimioterapinë, personat që vuajnë nga kanceri mund ta përdorin sipas dëshirës, në sasi më të mëdha. Për shërim të sigurt nga kanceri sugjerohet vetëm terapia me xhenxhefil, pa kimioterapi dhe në kombinim me ilaçet e tjera natyrale, si me mjaltë. Një studim tjetër tregon se aftësitë e xhenxhefilit në luftën kundër kancerit dhe thekson: Xhenxhefili parandalon rritjen edhe modulon sekretimin e faktorëve të vetë shkatërrimit në qelizat e kancerit të vezoreve. Përdorimi i xhenxhefilit ka një potencial në shërimin dhe parandalimin e kancerit të prostatës.

(Kosova Sot Online)