Kushëriri i lulediellit, "helianthus tuberosus", i shëndetshëm kundër ftohjeve

  • E.K /
  • 16 September 2020 - 11:41
Kushëriri i lulediellit,

Artiçoku i Jerusalemit (lat. Helianthus tuberosus) është në hap me lulediellin. Karakteristikë e saj është se nuk përmban niseshte. Kjo bimë rritet në të gjitha kushtet, madje e përballon edhe dimrin e ashpër, por toleron edhe temperaturat e larta. Është shumë e ndjeshme ndaj kërpudhave, por shumë e fortë ndaj baktereve.

Kjo bimë është shumë e ngjashme me lulediellin, është shumë e shëndetshme, derisa mund ta shtoni në supë dhe në gjellë. Mund ta shtoni edhe në çaj, por edhe përmes ushqimeve të tjera, lufton inflamacionet dhe infeksionet.

(Kosova Sot Online)