Mrekulli! Nëse e përdorni limonin dhe vajin e ullirit kështu do të shpëtoni nga kjo sëmundje që mundon pothuajse të gjithë

  • G.G /
  • 21 shtator 2020 - 12:11
Mrekulli! Nëse e përdorni limonin dhe vajin e ullirit kështu do të shpëtoni nga kjo sëmundje që mundon pothuajse të gjithë

Në shumicën e rasteve, gurët në veshka zakonisht janë të vështira për t’u identifikuar. Ndiejmë një dhimbje të lehtë, por jo domosdoshmërisht mendojmë për gurin në veshka.

Kjo do të thotë që g urët e vegjël janë akoma në nivelin e legenit renal. Sapo i afrohen uretrës ose fshikëzës, dh imbja fillon të shfaqet.

Ky ilaç me limon dhe vaj ulliri lehtëson këto dhi mbje dhe parandalon përke qësimin e gurit duke hequr qafe këta gurë të vegjël.

Pse limon dhe vaj ulliri?
Limoni ndihmon në minimizimin e formimit të gu rëve në veshka dhe vaji i ullirit vepron si qetësues i dhimbjeve për lehtësim. Sipas një studimi të kryer nga Dr. Roger L. Sur, urolog dhe drejtor i Qendrës

Gjithëpërfshirëse të Veshkave në UC San Diego, pirja e lëngut të limonit të përzier
me dy litra ujë në ditë do të kishte ulur shkallën e formimit të gurëve në veshka. nga 1 në 0,13 gurë për pacient. Në të vërtetë, Dr. Sur këmbëngul në përfitimet e limonit kur bëhet fjalë për veshkat. Ky frut agrume, i pasur me citrat, është një frenues natyral i gurëve në veshka.

Një studim i dytë kryer nga shkencëtarët në Monell Chemical Sense Center demonstrojnë se vaji i ullirit ekstra i virgjër përmban oleocanthal i cili ka veti anti-inflamatore të ngjashme me ibuprofen. Ja përbërja e cila do të largoj gurët nga veshkat sipas doktorit të njohur :

Përbërësit
100ml lëng organik molle
100ml vaj ulliri ekstra i vir gjër 100ml lëng limoni (1 limon i shtrydhur)

Metoda e përgatitjes
Përzieni të gjithë përbërësit dhe vendosini në një enë qelqi. Për 6 ditë, pini këtë il’aç rregullisht, duke u kujdesur që të mos merrni më shumë se 50 ml kur të zgjoheni, dhe sigurohuni që gjithmonë ta tundi mirë para se të pini këtë përgatitje.

(Kosova Sot Online)