Magnezi kundër sëmundjeve të kancerit të pankreasit

  • E.K /
  • 30 shtator 2020 - 12:02
Magnezi kundër sëmundjeve të kancerit të pankreasit

Konsumimi i shpeshtë i ushqimit të pasur me magnez në studimin e fundit të bërë në Amerikë, ndërlidhet me zvogëlimin e rrezikut nga kanceri i pankreasit. Burim i mirë për magnez janë edhe perimet me gjethe të gjelbër, pemët me lëvozhgë të fortë, bishtajoret dhe avokado. Të dhënat e ekspertëve nga universiteti në Indiana janë grumbulluar prej rreth 66.000 të anketuarve, nga mosha 50 deri në moshën 76 vjeçe.

Ishte vërtetuar se si pakësimi i konsumimit mesatar ditor me magnez për 100 gramë, për 24 për qind kishte shtuar gjasat për t'u prekur nga kanceri i pankreasit. Ekspertët shpjegojnë se si magnezi është i përfshirë në rregullimin e punës së 300 përbërësve me enzima, që kontrollojnë procese të ndryshme në organizëm. Meshkujve u sugjerohen 420 miligramë në ditë, e femrave 320 miligramë.

(Kosova Sot Online)