Nëse i përdorni në këtë mënyrë gjethet e dafinës do shpëtoni nga sëmundjet e zemrës

  • G.G /
  • 13 November 2020 - 10:52
Nëse i përdorni në këtë mënyrë gjethet e dafinës do shpëtoni nga sëmundjet e zemrës

Gjethet e dafinës jo vetëm i japin një shije fantastike gatimeve tuaja, por kanë gjithashtu aftësi të detoksikojnë trupin, ngadalësojnë procesin e plakjes, përshpejtojnë procesin e shërimit, mbrojnë organizmin nga inf eksionet, mbajnë diabetin nën kontroll, përmirësojnë shëndetin e zemrës, reduktojnë inflamacionin, rregullojnë frymëmarrjen, përmirësojnë tretjen, lehtësojnë dhi mbjet nga reumatizma, lu ftojnë bronkitin, parandalojnë gripin e shumë të tjerë.

Dafina dhe sistemi tretës

Gjethet e dafinës kanë një impakt të fortë në sistemin tretës si diuretik që ul nivelin e toksinave në trup dhe reagon ndaj helmimeve ushqimore. Përmbajtjet organike të gjetheve gjithashtu ndihmojnë me tretjen dhe qetësojnë një stomak të trazuar dhe zorrët.

Dafina dhe frymëmarrja

Vaji i dafinës mund të përdoret për të lyer kraharorin dhe ndihmuar me problemet me frymëmarrjen.

Nëse nuk keni mundësi të përdorni vaj, mjafton të zieni ujë më dafinë dhe të shfrytëzoni avullin që do t’ju lehtësojë dhe do të eli. minojë bak teret e rrez. ikshme që gjenden në sistemin e frymëmarrjes. Por kujdes se përdorimi i vajit të dafinës i ndalohet grave shtatzëna.

Dafina ndihmon zemrën

Gjethet e dafinës kanë në përmbajtjen e tyre acid kafeik dhe rutin, dy elemente që i japin zemrës forcë. Rutina forcon kapilarët e gja kut në zemër, ndërkohë që acidi largon kolesterolin e keq nga sistemi kardiovaskular.

Dafina kundër ank thit dhe stresit

Dafina ka një efekt lehtësues, çlirues dhe qetësues. Trumza, borziloku dhe dafina kanë në përmbajtjen e tyre linalol, një element që ul hor monet e stresit në organizëm. Ndaj gjethet e dafinës të ndihmojnë të qetësohesh edhe në momentet më str esuese kur an kthi është i lartë.

Dafina kundër diabetit

Gjethet e dafinës kanë lidhje direkte me rregullimin e nivelit të sheqerit në gj ak. Konsumimi i rregullt i gjetheve ul rrez. ikun e sëm. undjes së diabetit.

(Kosova Sot Online)