Ilaçi më i mirë kundër depresionit

  • E.K /
  • 20 nëntor 2020 - 13:16
Ilaçi më i mirë kundër depresionit

Hulumtimi më i fundit britanik ka zbuluar efektin pozitiv, që ka gjelbërimi në shëndetin tonë mendor. Shkencëtarët thonë se kur të na pushtojnë mendimet negative, gjelbërimi, livadhet dhe drunjtë ofrojnë lehtësim. Studimi i lajmëruar në revistën "Landscape and Urban Planning" tregon se banorët që jetojnë në rrugët me drunj konsumojnë shumë më pak tableta kundër depresionit, në krahasim me ata njerëz që janë të rrethuar me beton.

Tashmë disa herë është vërtetuar se prania e gjelbërimit dhe ambienteve të gjelbra ndikon mirë në disponimin tonë. Sipërfaqet e gjelbra, pyjet dhe lumenjtë janë burim i lumturisë, sepse zbutin stresin.

(Kosova Sot Online)