6 ushqimet që janë më të këqija se cigarja

  • G.G /
  • 26 November 2020 - 10:05
6 ushqimet që janë më të këqija se cigarja

Dietat e pabalancuara i dëmtojnë më shumë njerëzit në ditët e sotme sesa pirja e duhanit. Shkencëtarët zbuluan se mungesa e lëndëve ushqyese të rëndësishme mund të dëmtojë shëndetin tuaj. Sidoqoftë, disa produkte, të cilat i përfshijmë në dietën tonë të quajtura të dobishme, mund të jenë gjithashtu shkatërruese për trupin tonë. Midis tyre janë lëngjet e frutave të freskëta që duken të shëndetshme në krahasim me pijet e tjera, por në të vërtetë mund t’ju sjellin një hap më afër diabetit. Më poshtë ju sjellim disa prej tyre:

Granola
Edhe pse janë të pasura me lëndë ushqyese, disa granola janë gjithashtu të pasura me sheqer të shtuar. Më të njohurat përmbajnë nga 15 deri në 30g sheqer për çdo porcion. Një granola e përsosur duhet të ketë të paktën g fibra, 5g proteina dhe më pak se 10g sheqer.

Sushi
Sushi në vetvete nuk është e dëmshme. Sidoqoftë, janë përbërësit e ndryshëm në sushi që shkaktojnë problemin kryesor. Shumë sushi në ditët e sotme përmbajnë majonezë, krem djathi, salca dhe produkte të tjera të cilat të gjitha bashkë ju japin shumë kalori.

Peshku i supermarketit
Fatkeqësisht peshqit që blejmë në supermarkete zakonisht nuk vijnë nga oqeani, por nga rezervati. Prandaj, jo vetëm që atyre u mungojnë ushqyes të shëndetshëm, por ato përmbajnë gjithashtu aditivë kimikë që fermerët i përdorin për t’i bërë ato të rriten më shpejt.
Ushqimet pa yndyrë
Këtë periudhë ekspertët rekomandojnë të zgjedhin produkte të qumështit që janë të pasura me proteina dhe yndyrna të shëndetshme, si gjizë ose kos, të cilat nuk përmbajnë asnjë sheqer të përpunuar.

Buka e bardhë
Buka e bardhë është një produkt tjetër i bërë nga kokrra të rafinuara që i mungojnë ushqyesit dhe fibrat e shëndetshme. Ndërsa fibrat kontribuojnë në një peshë të shëndetshme, presion të mirë të gjakut dhe një rrezik më të ulët të diabetit dhe sëmundjeve kardiovaskulare. Fakti që buka e bardhë nuk e ka atë mund të jetë arsyeja pse përballesh me të gjitha këto probleme.

(Kosova Sot Online)