Arsyeja e tmerrshme pse nuk duhet të hani akullin që krijohet pas borës

  • E.K /
  • 12 janar 2021 - 14:23
Arsyeja e tmerrshme pse nuk duhet të hani akullin që krijohet pas borës

Ndërsa mund të jetë joshëse të hani akullin që krijohet pas borës kjo gjë mund të jetë edhe shumë e rrezikshme, për këtë arsye meteorologët kërkojnë që të mos e lëpini akullin që shkulni kur krijohet jashtë shtëpive tuaja.

“Ju lutem mos e bëni këtë”, ka thënë Katie Nickolaou nga KMEG.

Ajo shpjegoi: “Kur formohen akullore, është nga uji që shkrihet nga çatia e shtëpisë suaj. A e dini çfarë tjetër ka mbi çati? Glasa të shpendëve madje shumë prej tyre. Ata ujë ngrihet dhe bëhet akull, e ju po hani glasa”

(kosova Sot Online)