Ja si mund ta zbuloni nga cilat sëmundje rrezikoheni

  • E.K /
  • 20 January 2021 - 13:03
Ja si mund ta zbuloni nga cilat sëmundje rrezikoheni

Keni frikë nga sulmi në tru apo nga ajo se një ditë nuk do të mund t'i kryeni edhe detyrat më të lehta. Qëndroni në njërën këmbë derisa lexoni dhe mund ta zbuloni nëse ekziston arsyeja për panik. Nëse jeni pyetur se në çfarë gjendje janë spiralet tuaja të trurit, një test i thjeshtë mund të zbulojë më shumë sesa që ju mendoni dhe ajo që është më interesante nuk keni pse të shkoni te mjeku.

Qëndroni në njërën këmbë për aq gjatë sa mundeni, e do të ishte mirë që procesi të zgjatë për një minutë në mënyrë që më pas t'i zëvendësoni këmbët. Sipas një analize japoneze, kështu mund ta dini sa gjasa keni për të pësuar sulm në tru, por edhe disa sëmundje tjera. Ata të cilët nuk mund të qëndrojnë më shumë se 20 sekonda vuajnë nga sëmundja e qelizave të gjakut në tru, por ka gjasa që u janë dëmtuar edhe kapilarë të imët. E gjithë kjo dërgon drejt asaj se mund të zhvillohen edhe sëmundje tjera shumë të rrezikshme, që edhe duhet të keni më shumë vëmendjen.

(Kosova Sot Online)