Uji dhe aspirina: Ta konsumoni apo jo ujin para gjumit

  • E.K /
  • 23 January 2021 - 10:19
Uji dhe aspirina: Ta konsumoni apo jo ujin para gjumit

Sa njerëz thonë se nuk dëshirojnë të pinë ujë para se të shkojnë në shtrat, sepse zgjohen gjatë natës për të urinuar. Koha kur konsumojmë ujin është e rëndësishme. Uji në kohë të caktuar rrit efikasitetin në trup: - 2 gota ujë pas zgjimit ndihmon në aktivizimin organeve të brendshme, 1gotë ujë 30 minuta para shujtës, ndihmon tretjen, 1 gotë ujë para pastrimit, ndihmon në uljen e shtypjes së gjakut, 1 gotë ujë para gjumit, shmang sulmin në tru dhe zemër. Nëse merrni aspirinë (81mg) një herë në ditë, merreni natën. Arsyeja: Aspirina ka efekt 24 orë, pra nëse shumica e sulmeve të zemërua ndodh herët në mëngjes, aspirina atëherë është e fortë në sistemin tuaj.

PËRSE TË MBANI ASPIRINË PRANË SHTRATIT?

Bëhet fjalë për sulmet në zemër. Ekzistojnë edhe simptoma tjera të sulmit në zemër, pos dhimbjeve në dorën e majtë. Po ashtu dhimbjet në gjoks, të vjellat dhe shumë djersë. Vërejtje : Mund të ndodhë që gjatë sulmit të mos keni dhimbje në gjoks. Nëse ndjeni dhimbje të forta në gjoks, menjëherë merrni dy aspirinë dhe i përpini me pak ujë.

(Kosova Sot Online)