Brokoli: Në sa minuta gatim humbet efektin e tij anti-kancer

  • E.K /
  • 22 shkurt 2021 - 15:25
Brokoli: Në sa minuta gatim humbet efektin e tij anti-kancer

Kur bëhet fjalë për mbrojtjen nga kanceri, e rëndësishme është jo vetëm ajo që hamë, por edhe mënyra se si e gatuajmë atë! 

Në vitin 2013, Instituti Amerikan i Kërkimit të Kancerit publikoi disa këshilla praktike të gatimit për të përfituar sa më shumë nga vaktet tona të shëndetshme.

Brokoli

Avullimi për pesë minuta është mënyra më e mirë për të mbajtur enzimën myrosinase në brokol, e cila është thelbësore për formimin e sulforafanit antikancer. 

Brokoli në avull për më shumë se pesë minuta, pjekja, mikrovala ose metoda të tjera gatimi, të tilla si gatimi ose pjekja, shkatërron këtë enzimë, si dhe vetitë anti-kancer të kësaj perime.

(Kosova Sot Online)