Mënyra kineze e ripërtëritjes me akull

  • E.K /
  • 23 shkurt 2021 - 15:27
Mënyra kineze e ripërtëritjes me akull

Vendi magjik për ripërtëritje në akupunkturën kineze quhet "Feng Fu" e gjendet në hapësirat midis qafës dhe kokës. Shtrihuni në stomak, një pjesë akull të madhësisë 2×2 centimetra e vendosni në pikën e quajtur Fen Fu (në vrimën në qafë). Akullin mbajeni në atë vend për 20 minuta.

Akullin mund ta lidhni me fashë. Këtë ta përsëritni duke bërë një pauzë prej 2-3 ditë, në mëngjes në lukth të zbrazët dhe në mbrëmje, para gjumit. Në fillim mund ta ndjeni ndjenjën e ftohjes, por për 30-40 sekonda fillon ngrohja. Në ditët e para do të ndjeni një eufori shkaku i lirimit të endorfinës në gjak.

(Kosova Sot Online)