Një orë gjumë më pak, ndikon të shtoni në peshë

  • E.K /
  • 26 February 2021 - 12:53
Një orë gjumë më pak, ndikon të shtoni në peshë

Ndoshta keni menduar të flini një orë më pak për të shkuar në palestër, për të humbur në peshë. Por studimet e fundit sugjerojnë se ndryshimi i orarit të gjumit dhe rutinës mund të shkaktojë grumbullim të kilogramëve. Nëse flini qoftë edhe një orë më pak, kjo sipas një studimi shkakton që gjatë ditës të hani më shumë ushqim.

Po ashtu, edhe një orë më shumë gjumë nuk dhuron efekt të dobishëm për shëndetin. Sido që të jetë, kur adoleshentët kanë bërë gjumë me shifra të ndryshme, një orë më pak gjumë apo një orë më shumë, ata kishin konsumuar rreth 2021 kalori më shumë në ditë. Në përgjithësi ata kishin konsumuar më shumë se 6 gramë yndyrë dhe 32 karbohidrate më shumë.

(Kosova Sot Online)