Ja si ta dalloni sulmin në tru!

  • A.P /
  • 02 maj 2021 - 08:58
Ja si ta dalloni sulmin në tru!

Shumë njerëz, si pasojë e sulmit në tru vdesin në vend. disa mbesin në situata të ndryshme. Mjekët theksojnë se me rëndësi është t'i njihni simptomat e sulmit në tru. Sipas tyre ekzistojnë katër hapa, të cilëve duhet t'ju përmbaheni për ta njohur sulmi në tru: 1. Luteni personin që të qeshë (nuk do t'ia del ta bëjë këtë)! 2. Luteni personin që ta thotë një fjali krejt të thjeshtë (për shembull: "Sot është ditë shumë e bukur")

Do të ketë probleme ta thotë këtë! 3. Luteni personin që t'i ngritë të dyja duart lart (nuk do të mundet ta bëjë këtë, ose do ta bëjë pjesërisht)! 4. Luteni personin t'jua tregojë gjuhën (nëse gjuha është e mavijosur, lëviz sa në njërën anë sa në tjetrën, kjo është shenjë se ka sulm në tru. Po ashtu nevojitet që personit me simptoma të tilla, t'ia shponi gishtin tregues dhe t'i dalin disa pika gjaku.

(Kosova Sot Online)