E pabesueshme, por e vërtetë: ja çfarë ndodh kur vendosni një kub akulli në qafë

  • E.K /
  • 03 maj 2021 - 14:00
E pabesueshme, por e vërtetë: ja çfarë ndodh kur vendosni një kub akulli në qafë

Kinezët nuk reshtin së surprizuari botën me kulturën e tyre të mjekësisë alternativa.

Këto praktika ata i ushtrojnë prej shekujsh dhe rezultatet vazhdojnë të na çudisin edhe sot. Një ndër teknikat e tyre më të njohura është edhe  “Feng Fu”, e cila aplikohet në një pikë të caktuar në anën e pasme të qafës, siç duket në fotografi.

Për ta vënë në praktikë këtë teknikë, mund të jesh i ulur ose i shtrirë përmbys. Vendosni një kub akulli në pikën Feng Fu dhe lëreni për 20 minuta. Nuk është aspak e bezdisshme, nëse kaloni 40 sekondat e para, pas së cilave ndjesia e të ftohtit do të kalojë menjëherë në pikën Feng. Ky trajtim duhet bërë 2 herë në ditë, në mëngjes dhe përpara se të shkoni për të fjetur. Duhet të kalojnë 2 ditë përpara se ta përsërisni. Të mirat e kësaj teknike janë këto:

1. Përmirëson cilësinë e gjumit
2. Gjallëron organizmin
3. Çlodh muskujt
4. Shmang ftohjet dhe gripin
5. Largon dhimbjet (e kokës, dhëmbëve)
6. Përmirëson frymëmarrjen
7. Mund të shmang problemet me tiroidet, hipertensionin, artritin dhe astmën.

(Kosova Sot Online)