Cilat ushqime e parandalojnë qarkullimin jo të mirë të gjakut

  • E.K /
  • 05 qershor 2021 - 11:32
Cilat ushqime e parandalojnë qarkullimin jo të mirë të gjakut

Qarkullimi jo i mirë i gjakut mund të sjellë sulmin në tru ose në zemër. Prandaj, nevojitet që me kohë të parandaloni, e jo të shëroni. Këtu mundet të ndihmojë mënyra e të ushqyerit. Një nga nxitësit e një qarkullimit jo të mirë të gjakut është ushqimi i pasur me konsum energjik, yndyra dhe sheqer.

Acidet e ngopura i hasim në qumësht dhe në prodhimet e qumështit, mishin me yndyrë, vezë. Është vërtetuar se ushqimi mesdhetar është më efikasja në luftën kundër sëmundjeve kardiovaskulare. Sugjerohet të hani pemë me bërthamë dhe fara, bishtajore, fasule, e duhet shmangur konsumimin e tepërt të sheqerit dhe kripës, kafenë e zezë dhe mishin.

(Kosova Sot Online)