Ky është ushqimi më i dëmshëm

  • E.K /
  • 21 June 2021 - 10:31
Ky është ushqimi më i dëmshëm

Nëse mendoni se sheqeri është ushqimi më i dëmshëm, gaboheni. Studimet e fundit të publikuara në "Plus One" theksojnë se vaji i sojës është ushqimi më i dëmshëm. Shkencëtarët kishin ushqyer minjtë me ushqimin që kishte 40 për qind përmbajtje yndyrë. Njëri prej grupeve ishte ushqyer me ushqimin që përmbante vaj kokosit, ndërsa grupi tjetër vaj të sojës.

Më shumë në peshë kishin fituar ata minj që kishin konsumuar ushqimin me vaj të sojës, madje për 25 për qind më shumë në krahasim me ata minj që kishin konsumuar ushqim me vaj kokosi. Minjtë me vaj të sojës kishin mëlçi më të yndyrshme si dhe kishin zhvilluar rezistencë më të madhe ndaj insulinës, që ndikon në shfaqjen e diabetit dhe të sindromës metabolike.

(Kosova Sot Online)