Llojet e kokëdhimbjeve, njihni simptomat

  • E.K /
  • 02 July 2021 - 10:10
Llojet e kokëdhimbjeve, njihni simptomat

Dhimbjet e kokës zakonisht shkaktohen nga stresi, tensionimet dhe problemet me sinuse dhe nuk paraqet rrezik për shëndetin. Mirëpo, do të duhej të mësoni t'i njihni simptomat dhe llojet e rrezikshme të dhimbjeve të kokës kur keni nevojë për ndihmën e mjekut.

DHIMBJET E KOKËS PAS LËNDIMIT

Nëse vuani nga lëndimet e kokës, të përcjella me dhimbje, ju nevojitet dhimba mjekësore. Dhimbjet e kokës mund të jenë indikator i dridhjes së trurit dhe nevojitet ta vizitoni mjekun. Edhe lëndimet më të thjeshta mund të shkaktojnë gjakderdhjen në tru.

DHIMBJET E KOKËS PËRKEQËSOHEN GJATË ECJES

Nëse keni pasur dhimbje të kokës kur keni shkuar në gjumë, e më pas zgjoheni me dhimbje edhe më të forta, e cila shkakton të vjella, atëherë kjo është e rrezikshme. Nëse ilaçet nuk ndihmojnë, e dhimbjet shtohen kur ecni ose ushtroni, ky mund të jetë problem serioz. Ky lloj i dhimbjeve të kokës është simptomë se mund të keni tumore në kokë.

DHIMBJET MË TË TMERRSHME TË JETËS SUAJ

Ky lloj i kokëdhimbjeve përfshin dhimbjet në kokë në pjesën e poshtme të qafës, që shkakton ngërçe, nuk e durojnë dritën, të vjella dhe konfuzion. Ky lloj i dhimbjeve të kokës mund të shkaktohet si pasojë e aneurizmit në tru, nevojitet t'i drejtoheni mjekut.

(Kosova Sot Online)