Kujdes: ky lloj i kafeinës mund t'ju vrasë!

  • E.K /
  • 03 July 2021 - 10:54
Kujdes: ky lloj i kafeinës mund t'ju vrasë!

Kafeina në pluhur, për të cilin po flasim, përdoret për përgatitjen e pijeve të ndryshme energjike, e një lugë e vogël e kafeinës së tillë është e barabartë me 28 gota kafe të zakonshme. Edhe pse kafeja konsiderohet si super ushqim, përbërësi i saj kryesor, kafeina, nëse përdoret në formën pluhur, mund të jetë vdekjeprurës.

Agjencia Amerikane për ushqim dhe barna ka paralajmëruar publikun ku produkt përbën rrezik për blerësit. Sipas Agjencisë, arsyeja vdekjeprurëse në kafeinën pluhur shfaqet shkaku se nuk mund të kontrollohet doza e saj. Me fjalë tjera, nëse konsumoni pesë gramë kafeinë pluhur, është njëjtë sikurse të keni konsumuar nga 50 deri në 75 gota kafe. Dozat e larta mund të shkaktojnë afekte të dëmshme anësore, si shtypjen e lartë të gjakut, të rrahurat e shpejta të zemrës, madje edhe vdekjen.

(Kosova Sot Online)