Nëse keni grup gjaku zero, duhet të keni kujdes për këtë gjë

  • E.K /
  • 27 July 2021 - 09:32
Nëse keni grup gjaku zero, duhet të keni kujdes për këtë gjë

Njerëzit me grup gjaku zero janë të prirë ndaj disa sëmundjeve më shumë se çdo grup tjetër.

Ata janë të prirë për disa sëmundje, të tilla si mosfunksionimi i tiroides, mungesa e jodit, nivele të ulëta të hormoneve tiroide dhe ulcera. Këto mosfunksionime mund të jenë mjaft të rrezikshme për këta njerëz, pasi ato mund të çojnë në shumë efekte anësore si mbipesha dhe mbajtja e ujit.

Njerëzit me grupin e gjakut zero kanë aftësinë të jenë udhëheqës dhe të qëndrojnë gjithmonë të përqendruar në qëllimin. Një nga cilësitë e tyre më të mira është energjia e tyre e lartë dhe aktiviteti i tyre.

Ky grup gjaku në Japoni shoqërohet gjithmonë me një lloj të caktuar personi. Grupi i gjakut është shumë i rëndësishëm për japonezët. Në disa intervista për punë, ata madje pyesin punonjësit e mundshëm se cili është grupi i tyre i gjakut.

Sipas tyre, njerëzit me grup gjaku zero janë praktik, të plotë, të përqendruar, të organizuar, të përkushtuar dhe të përgjegjshëm. Për shkak të faktit se paraardhësit e tyre ishin gjuetarë, të cilët vëzhgonin dhe vlerësonin mjedisin për të mbijetuar, shumë besojnë se këta njerëz janë logjikë më të mirë dhe më të qartë se të tjerët.

Këta njerëz mund të bëhen impulsivë, hiperaktivë dhe madje edhe të zemëruar kur stresohen. Për shkak të zakoneve të tyre jo të shëndetshme, tendencës për stres, mungesës së stërvitjes dhe dietës së dobët, ata janë më të ndjeshëm ndaj proceseve të dëmshme metabolike, të tilla si rezistenca ndaj insulinës, ngadalësimi i aktivitetit të gjëndrës tiroide dhe mbipesha.

Përveç kësaj, duhet ta dini se ata kanë një nivel më të lartë të acidit në stomak se çdo grup tjetër i gjakut. Kjo do të thotë se ata kanë një stomak shumë të ndjeshëm dhe kanë tendencë të formojnë ulcera.

Rekomandohet që këta njerëz të shmangin kafeinën dhe alkoolin. Kafeina mund të jetë veçanërisht e dëmshme për shkak të tendencës së saj për të rritur adrenalinë dhe noradrenalinë, të cilat tashmë janë të larta për llojet zero. Përveç kësaj, atyre u kërkohet të bëjnë aktivitet fizik 3-4 herë në javë

(Kosova Sot Online)