Studimi i fundit: Ajri i ndotur sjell probleme mendore

  • E.K /
  • 28 August 2021 - 13:14
Studimi i fundit: Ajri i ndotur sjell probleme mendore

Studimi i ri britanik i bërë në Londrën jugore vë në pah edhe një herë rolin negativ të ndotjes së ajrit në problemet mendore të njerëzve që i ekspozohen atij.

Niveli mbi 15 mikrogram/metër kub i NO2 është treguar se shkakton për 32% rritje në adresimin e mjekut për probleme mendore dhe për 18% shtrimin në spital për këtë arsye.

Edhe një tregues shtesë të dhënave të mëparshme që e ndërlidhin ndotjen e ajrit me çrregullimin e ankthit, depresionin, uljen e nivelit të inteligjencës, demencën dhe shkallën e vetëvrasjeve.

(Kosova Sot Online)